Kuře na česneku se špeclemi

Špecle to k nám z bavorské kuchyně nemají daleko a těmto „malým vrabcům“ se na českém stole pěkně daří…

Suroviny:
1 kuře
1 balíček špeclí (speciální těstoviny)
6-8 stroužků česneku
3 lžíce másla
sůl

Postup:

1. Z kuřete odkrojíme stehna a prsa – zkrátí se tím doba pečení a kostru můžeme využít na kuřecí vývar.

2. Maso osolíme a dáme do pekáčku společně s máslem a oloupanými česneky, mírně podlijeme a pečeme.

3. V závěru pečení odklopíme, aby se udělala zlatavá kůrčička.

4. Vodu ve velkém hrnci uvedeme do varu, osolíme a do vroucí nasypeme špecle, zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a uvaříme.

5. Na talíři pak špecle přelijeme vypečenou šťávou, navrch dáme maso a pečené česneky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.