Kuře na česneku se špeclemi
Špecle to k nám z bavorské kuchyně nemají daleko a těmto „malým vrabcům“ se na českém stole pěkně daří…
Suroviny:
1 kuře
1 balíček špeclí (speciální těstoviny)
6-8 stroužků česneku
3 lžíce másla
sůl
Postup:
1. Z kuřete odkrojíme stehna a prsa – zkrátí se tím doba pečení a kostru můžeme využít na kuřecí vývar.
2. Maso osolíme a dáme do pekáčku společně s máslem a oloupanými česneky, mírně podlijeme a pečeme.
3. V závěru pečení odklopíme, aby se udělala zlatavá kůrčička.
4. Vodu ve velkém hrnci uvedeme do varu, osolíme a do vroucí nasypeme špecle, zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a uvaříme.
5. Na talíři pak špecle přelijeme vypečenou šťávou, navrch dáme maso a pečené česneky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka