Bramborák s dipy

Českou klasiku trochu ozvláštníme.

Ingredience
  • 4-5 větších brambor
  • asi 9 lžic hladké mouky
  • 1 větší vejce
  • sůl, majoránka, případně špetka pepře
  • česneku podle chuti
  • tuk na smažení
  • na dip: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, případně lžíce kysané smetany a na ochucení – česnek nebo kečup nebo bylinky…

Postup:

  1. Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, rozemnutou majoránku, případně trochu pepře a utřený nebo prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
  2. Z těsta pečeme na rozehřátém tuku menší bramboráčky.
  3. Na dipy smícháme tvaroh s mlékem, kysanou smetanou a podle chuti doplníme kečupem nebo utřeným česnekem, bylinkami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.