Bramborák s dipy

Českou klasiku trochu ozvláštníme.

Ingredience
  • 4-5 větších brambor
  • asi 9 lžic hladké mouky
  • 1 větší vejce
  • sůl, majoránka, případně špetka pepře
  • česneku podle chuti
  • tuk na smažení
  • na dip: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, případně lžíce kysané smetany a na ochucení – česnek nebo kečup nebo bylinky…

Postup:

  1. Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, rozemnutou majoránku, případně trochu pepře a utřený nebo prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
  2. Z těsta pečeme na rozehřátém tuku menší bramboráčky.
  3. Na dipy smícháme tvaroh s mlékem, kysanou smetanou a podle chuti doplníme kečupem nebo utřeným česnekem, bylinkami.

Související