Bramborák s dipy
Českou klasiku trochu ozvláštníme.
Ingredience
- 4-5 větších brambor
- asi 9 lžic hladké mouky
- 1 větší vejce
- sůl, majoránka, případně špetka pepře
- česneku podle chuti
- tuk na smažení
- na dip: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, případně lžíce kysané smetany a na ochucení – česnek nebo kečup nebo bylinky…
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, rozemnutou majoránku, případně trochu pepře a utřený nebo prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
- Z těsta pečeme na rozehřátém tuku menší bramboráčky.
- Na dipy smícháme tvaroh s mlékem, kysanou smetanou a podle chuti doplníme kečupem nebo utřeným česnekem, bylinkami.
Související
-
Bramborák plněný hermelínem
Můžete vyzkoušet variantu i s jiným sýrem… Záleží jen na vaší chuti a na tom, co máte doma.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka