Bramborák s dipy
Českou klasiku trochu ozvláštníme.
Ingredience
- 4-5 větších brambor
- asi 9 lžic hladké mouky
- 1 větší vejce
- sůl, majoránka, případně špetka pepře
- česneku podle chuti
- tuk na smažení
- na dip: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, případně lžíce kysané smetany a na ochucení – česnek nebo kečup nebo bylinky…
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, rozemnutou majoránku, případně trochu pepře a utřený nebo prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
- Z těsta pečeme na rozehřátém tuku menší bramboráčky.
- Na dipy smícháme tvaroh s mlékem, kysanou smetanou a podle chuti doplníme kečupem nebo utřeným česnekem, bylinkami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.