Bramborák se zelím a uzeným masem
Tohle jídlo milovníka české kuchyně neomrzí...
Ingredience
- 300-400 g brambor
- asi 100 g hladké mouky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- majoránka
- případně i pepř
- 2 lžíce mléka
- 250 g anglické slaniny nebo selského boku nebo kousek uzeného masa
- sáček kysaného zelí – 500 g
- tuk na smažení
Postup:
- Oloupané brambory najemno nastrouháme, pokud pustily příliš vody, slijeme ji.
- Vmícháme vejce a mléko – bramboráky se pak smaží pěkně do zlatova a křupava, přidáme mouku, sůl, utřený česnek a koření a promícháme.
- Pánev lehce vytřeme tukem a pak lžicí nebo naběračkou do rozehřátého tuku klademe kousky těsta a roztáhneme je na placičku. Smažíme po obou stranách.
- Mezitím si vedle prohřejeme kysané zelí a rozpečeme nakrájenou slaninu.
Na talíři bramborák obložíme masem, naplníme zelím a hned podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.