Bramborák se zelím a uzeným masem

Tohle jídlo milovníka české kuchyně neomrzí...

Ingredience
  • 300-400 g brambor
  • asi 100 g hladké mouky
  •  3-4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl
  • majoránka
  • případně i pepř
  • 2 lžíce mléka
  • 250 g anglické slaniny nebo selského boku nebo kousek uzeného masa
  • sáček kysaného zelí – 500 g
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Oloupané brambory najemno nastrouháme, pokud pustily příliš vody, slijeme ji.
  2. Vmícháme vejce a mléko – bramboráky se pak smaží pěkně do zlatova a křupava, přidáme mouku, sůl, utřený česnek a koření a promícháme.
  3. Pánev lehce vytřeme tukem a pak lžicí nebo naběračkou do rozehřátého tuku klademe kousky těsta a roztáhneme je na placičku. Smažíme po obou stranách.
  4. Mezitím si vedle prohřejeme kysané zelí a rozpečeme nakrájenou slaninu.

Na talíři bramborák obložíme masem, naplníme zelím a hned podáváme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.