Bramborák se zelím a uzeným masem
Tohle jídlo milovníka české kuchyně neomrzí...
Ingredience
- 300-400 g brambor
- asi 100 g hladké mouky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- majoránka
- případně i pepř
- 2 lžíce mléka
- 250 g anglické slaniny nebo selského boku nebo kousek uzeného masa
- sáček kysaného zelí – 500 g
- tuk na smažení
Postup:
- Oloupané brambory najemno nastrouháme, pokud pustily příliš vody, slijeme ji.
- Vmícháme vejce a mléko – bramboráky se pak smaží pěkně do zlatova a křupava, přidáme mouku, sůl, utřený česnek a koření a promícháme.
- Pánev lehce vytřeme tukem a pak lžicí nebo naběračkou do rozehřátého tuku klademe kousky těsta a roztáhneme je na placičku. Smažíme po obou stranách.
- Mezitím si vedle prohřejeme kysané zelí a rozpečeme nakrájenou slaninu.
Na talíři bramborák obložíme masem, naplníme zelím a hned podáváme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka