Bramborák se zelím a uzeným masem
Tohle jídlo milovníka české kuchyně neomrzí...
Ingredience
- 300-400 g brambor
- asi 100 g hladké mouky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- majoránka
- případně i pepř
- 2 lžíce mléka
- 250 g anglické slaniny nebo selského boku nebo kousek uzeného masa
- sáček kysaného zelí – 500 g
- tuk na smažení
Postup:
- Oloupané brambory najemno nastrouháme, pokud pustily příliš vody, slijeme ji.
- Vmícháme vejce a mléko – bramboráky se pak smaží pěkně do zlatova a křupava, přidáme mouku, sůl, utřený česnek a koření a promícháme.
- Pánev lehce vytřeme tukem a pak lžicí nebo naběračkou do rozehřátého tuku klademe kousky těsta a roztáhneme je na placičku. Smažíme po obou stranách.
- Mezitím si vedle prohřejeme kysané zelí a rozpečeme nakrájenou slaninu.
Na talíři bramborák obložíme masem, naplníme zelím a hned podáváme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.