Bramborák se zelím a mrkví
Mrkev srazí kyselost zelí.
Ingredience
- 2 středně velké brambory
- stejný objem kysaného zelí
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
- špek nebo anglická slanina nebo uzené maso – stačí 100 g
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1-2 lžíce mléka
- sádlo, podle chuti česnek
Postup:
- Sádlem vymažeme zapékací misku nebo pekáček.
- Oloupané brambory nastrouháme, oškrábanou mrkev také, kysané zelí překrájíme.
- Brambory, mrkev, zelí smícháme, přimícháme vejce, mléko, mouku a podle chuti okořeníme a osolíme. Vmícháme nakrájený špek nebo uzené maso.
- Hmotu navrstvíme do vymazané zapékací misky – neděláme příliš vysokou vrstvu a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.