Bramborák se zelím a mrkví

Mrkev srazí kyselost zelí.

Ingredience
  • 2 středně velké brambory
  • stejný objem kysaného zelí
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • špek nebo anglická slanina nebo uzené maso – stačí 100 g
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1-2 lžíce mléka
  • sádlo, podle chuti česnek

Postup:

  1. Sádlem vymažeme zapékací misku nebo pekáček.
  2. Oloupané brambory nastrouháme, oškrábanou mrkev také, kysané zelí překrájíme.
  3. Brambory, mrkev, zelí smícháme, přimícháme vejce, mléko, mouku a podle chuti okořeníme a osolíme. Vmícháme nakrájený špek nebo uzené maso.
  4. Hmotu navrstvíme do vymazané zapékací misky – neděláme příliš vysokou vrstvu a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.