Dýňové bramboráky

Oranžová dýně hokaido ozdobí nejen interiér, ale taky jídelníček!

Suroviny:

500 g dýně hokaido – už bez semínek

4 středně velké brambory

1 cibule

3-4 vajíčka

1 šálek polohrubé mouky

1 lžička škrobu

3-4 stroužky česneku

sůl

pepř

sádlo na smažení

Postup:

  1. Hokaido nemusíme loupat, stačí omýt, vydlabat semínka a nastrouhat. Oloupané brambory také nastrouháme.
  2. V míse smícháme hokaido a brambory, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vajíčka a promícháme.
  3. Pak přidáme mouku se lžičkou škrobu, podle chuti osolíme, opepříme a hned v dobře rozehřátém tuku smažíme placičky po obou stranách do zlatova. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál tuk. Podáváme buď samostatně, nebo jako přílohu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?