Míchaný bramborák

Kombinujeme vařené a syrové brambory!

Suroviny:

300 g studených vařených brambor

300 g syrových brambor

8 lžic hladké mouky

2 vejce

půl kostičky droždí

šálek mléka

sůl

česnek

majoránka

pepř

150-200 g uzeného masa

tuk do pekáčku

Postup:

  1. Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu.
  2. Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme a smícháme se syrovými bramborami. Přidáme mouku.
  3. V mléce necháme vzejít droždí a pak s vejci vmícháme do bramborové směsi. Podle chuti okořeníme česnekem, majoránkou, pepřem, osolíme. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
  4. Těsto nalijeme do dobře vymazaného pekáčku, necháme aspoň tři čtvrtě hodiny kynout a pak ve vyhřáté troubě upečeme. Výborně chutná se salátem z kysaného zelí.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.