Míchaný bramborák
Kombinujeme vařené a syrové brambory!
Suroviny:
300 g studených vařených brambor
300 g syrových brambor
8 lžic hladké mouky
2 vejce
půl kostičky droždí
šálek mléka
sůl
česnek
majoránka
pepř
150-200 g uzeného masa
tuk do pekáčku
Postup:
- Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu.
- Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme a smícháme se syrovými bramborami. Přidáme mouku.
- V mléce necháme vzejít droždí a pak s vejci vmícháme do bramborové směsi. Podle chuti okořeníme česnekem, majoránkou, pepřem, osolíme. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
- Těsto nalijeme do dobře vymazaného pekáčku, necháme aspoň tři čtvrtě hodiny kynout a pak ve vyhřáté troubě upečeme. Výborně chutná se salátem z kysaného zelí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.