Bramborák plněný hermelínem
Můžete vyzkoušet variantu i s jiným sýrem… Záleží jen na vaší chuti a na tom, co máte doma.
Ingredience
- 4 velké brambory
- 1 vejce
- asi 9 lžic hladké mouky
- 4-5 stroužků česneku
- sůl, majoránka, případně trochu pepře
- 2 hermelíny
- tuk na smažení
Postup:
- Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přidáme vejce, utřený česnek, koření, sůl a postupně vmícháváme mouku, aby vzniklo řidší, ale ne tekuté těsto.
- Hermelíny rozkrojíme na 2 až 3 placičky, podle toho, jak jsou vysoké.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, rozetřeme na něj část těsta, položíme plátek hermelínu a hned potřeme další vrstvičkou těsta. A stejně tvoříme další bramboráky.
- Smažíme po obou stranách, obracíme opatrně. Odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Související
-
Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty
Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.