Bramboráky s uzeným masem
Všeobecně oblíbená klasika.
Ingredience
- 2 brambory
- 2 lžíce kysaného zelí
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 malé vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- kousek uzeného masa
- sádlo na smažení
Postup:
- Brambory jemně nastrouháme, zelí pokrájíme, česnek utřeme a všechny suroviny smícháme do hladké směsi.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, lžicí nebo sběračkou klademe těsto, trochu rozprostřeme na placičku, položíme a lehce vmáčkneme plátek uzeného masa a smažíme.
- Když okraje zrůžoví, opatrně obrátíme a dosmažíme po druhé straně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka