Bramboráky s uzeným masem
Všeobecně oblíbená klasika.
Ingredience
- 2 brambory
- 2 lžíce kysaného zelí
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 malé vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- kousek uzeného masa
- sádlo na smažení
Postup:
- Brambory jemně nastrouháme, zelí pokrájíme, česnek utřeme a všechny suroviny smícháme do hladké směsi.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, lžicí nebo sběračkou klademe těsto, trochu rozprostřeme na placičku, položíme a lehce vmáčkneme plátek uzeného masa a smažíme.
- Když okraje zrůžoví, opatrně obrátíme a dosmažíme po druhé straně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.