Bramboráky s uzeným masem

Všeobecně oblíbená klasika.

Ingredience
  • 2 brambory
  • 2 lžíce kysaného zelí
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 malé vejce
  • 1 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kousek uzeného masa
  • sádlo na smažení

Postup:

  1. Brambory jemně nastrouháme, zelí pokrájíme, česnek utřeme a všechny suroviny smícháme do hladké směsi.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo, lžicí nebo sběračkou klademe těsto, trochu rozprostřeme na placičku, položíme a lehce vmáčkneme plátek uzeného masa a smažíme.
  3. Když okraje zrůžoví, opatrně obrátíme a dosmažíme po druhé straně.