Kapustové závitky

Lunch meat, česky lanšmít, urychlí přípravu.

Ingredience
  • 4 velké listy kapusty
  • 150 g lanšmítu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • pepř, případně trochu soli
  • 250 g pasírovaných rajčat
  • špetka cukru
  • tuk na pánev
  • případně trošku hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Kapustovým listům seřízneme košťál a spaříme je horkou vodou.
  2. Na náplň smícháme rozmačkaný lanšmít, vejce, strouhanku, špetku pepře, půl nadrobno krájené cibule a utřený česnek.
  3. Na změklé kapustové listy dáme náplň k silnější straně, jednou zabalíme, pak přehneme boky listu do středu a dobalíme celé. Zajistíme párátkem.
  4. Na tuku zpěníme druhou půlku nakrájené cibule, opečeme na tom závitky, zalijeme horkou vodou a dusíme.
  5. V závěru přidáme pasírovaná rajčata, podusíme a podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky. Chuť doladíme špetkou cukru, případně soli.
  6. Podáváme s bramborami.

Související