Kapustové závitky
Lunch meat, česky lanšmít, urychlí přípravu.
Ingredience
- 4 velké listy kapusty
- 150 g lanšmítu
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- pepř, případně trochu soli
- 250 g pasírovaných rajčat
- špetka cukru
- tuk na pánev
- případně trošku hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Kapustovým listům seřízneme košťál a spaříme je horkou vodou.
- Na náplň smícháme rozmačkaný lanšmít, vejce, strouhanku, špetku pepře, půl nadrobno krájené cibule a utřený česnek.
- Na změklé kapustové listy dáme náplň k silnější straně, jednou zabalíme, pak přehneme boky listu do středu a dobalíme celé. Zajistíme párátkem.
- Na tuku zpěníme druhou půlku nakrájené cibule, opečeme na tom závitky, zalijeme horkou vodou a dusíme.
- V závěru přidáme pasírovaná rajčata, podusíme a podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky. Chuť doladíme špetkou cukru, případně soli.
- Podáváme s bramborami.
Související
-
Kapusta je zázrak přírody – pomáhá při problémech s žaludkem, játry i střevy
Je fakt, že kapustu jsme jako děti většinou nenáviděli. Přitom dokáže být tak dokonalá, je to skoro zázrak přírody – tedy kromě toho, že nadýmá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.