Kapustové karbanátky

S uzeným masem nemají chybu, pro vegetariány maso vynecháme.

Ingredience
  • půl menší kapusty
  • 1 rohlík
  • podle potřeby strouhanka
  • 100-150 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř
  • tuk na smažení
  • případně suroviny na trojobal – hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup:

  1. Kapustu překrojíme a dáme do osolené vody vařit. Příliš silná žebra můžeme vykrojit.
  2. Uvařenou kapustu nakrájíme nadrobno do mísy, přidáme nakrájený a ve vodě nebo mléce namočený rohlík, vejce, nakrájenou cibuli, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku a propracujeme.
  3. Vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso, mokrýma rukama tvoříme malé placičky a smažíme v rozehřátém tuku. Případně můžeme ještě před smažením karbanátky obalit v trojobalu jako řízky.
  4. Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší, přidáme zeleninovou oblohu nebo sterilovanou okurku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.