Kapustové závitky

Dají se i zamrazit.

Ingredience
  • 400 g mletého masa – může být i směs hovězí-vepřové
  • 1-2 vejce
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 kapusta
  • tuk

Postup:

  1. Maso osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou cibuli a utřený česnek.
  2. Obereme z kapusty velké listy a spaříme je horkou vodou, pak jim seřízneme tuhá středová žebra.
  3. Do listů zabalíme masovou náplň, pokud je to potřeba, zajistíme párátky.
  4. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni položíme závitky, podlijeme a dusíme.
  5. Po půlhodince přidáme sekaná rajčata, dosolíme a dusíme, až jsou rajčata měkká.
  6. Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme.
  7. Podáváme třeba s vařenými bramborami a závitky přelijeme rajskou omáčkou. Zbylou kapustu využijeme na karbanátky, do polévky nebo na nákyp.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.