Kapustové závitky

Dají se i zamrazit.

Ingredience
  • 400 g mletého masa – může být i směs hovězí-vepřové
  • 1-2 vejce
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 kapusta
  • tuk

Postup:

  1. Maso osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou cibuli a utřený česnek.
  2. Obereme z kapusty velké listy a spaříme je horkou vodou, pak jim seřízneme tuhá středová žebra.
  3. Do listů zabalíme masovou náplň, pokud je to potřeba, zajistíme párátky.
  4. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni položíme závitky, podlijeme a dusíme.
  5. Po půlhodince přidáme sekaná rajčata, dosolíme a dusíme, až jsou rajčata měkká.
  6. Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme.
  7. Podáváme třeba s vařenými bramborami a závitky přelijeme rajskou omáčkou. Zbylou kapustu využijeme na karbanátky, do polévky nebo na nákyp.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.