Kapustové závitky

Dají se i zamrazit.

Ingredience
  • 400 g mletého masa – může být i směs hovězí-vepřové
  • 1-2 vejce
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 kapusta
  • tuk

Postup:

  1. Maso osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou cibuli a utřený česnek.
  2. Obereme z kapusty velké listy a spaříme je horkou vodou, pak jim seřízneme tuhá středová žebra.
  3. Do listů zabalíme masovou náplň, pokud je to potřeba, zajistíme párátky.
  4. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni položíme závitky, podlijeme a dusíme.
  5. Po půlhodince přidáme sekaná rajčata, dosolíme a dusíme, až jsou rajčata měkká.
  6. Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme.
  7. Podáváme třeba s vařenými bramborami a závitky přelijeme rajskou omáčkou. Zbylou kapustu využijeme na karbanátky, do polévky nebo na nákyp.

Související