Kapustové závitky
Dají se i zamrazit.
Ingredience
- 400 g mletého masa – může být i směs hovězí-vepřové
- 1-2 vejce
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 kapusta
- tuk
Postup:
- Maso osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou cibuli a utřený česnek.
- Obereme z kapusty velké listy a spaříme je horkou vodou, pak jim seřízneme tuhá středová žebra.
- Do listů zabalíme masovou náplň, pokud je to potřeba, zajistíme párátky.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni položíme závitky, podlijeme a dusíme.
- Po půlhodince přidáme sekaná rajčata, dosolíme a dusíme, až jsou rajčata měkká.
- Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme.
- Podáváme třeba s vařenými bramborami a závitky přelijeme rajskou omáčkou. Zbylou kapustu využijeme na karbanátky, do polévky nebo na nákyp.
Související
-
Houbový nákyp s kapustou
Suroviny: 1 malá kapusta, stejné množství hub, 2 vejce, nakrájené a v mléce namočené 2 rohlíky, máslo, strouhanka, sůl, pepř, petrželka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.