Kapustové závitky
Dají se i zamrazit.
Ingredience
- 400 g mletého masa – může být i směs hovězí-vepřové
- 1-2 vejce
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 kapusta
- tuk
Postup:
- Maso osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou cibuli a utřený česnek.
- Obereme z kapusty velké listy a spaříme je horkou vodou, pak jim seřízneme tuhá středová žebra.
- Do listů zabalíme masovou náplň, pokud je to potřeba, zajistíme párátky.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni položíme závitky, podlijeme a dusíme.
- Po půlhodince přidáme sekaná rajčata, dosolíme a dusíme, až jsou rajčata měkká.
- Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme.
- Podáváme třeba s vařenými bramborami a závitky přelijeme rajskou omáčkou. Zbylou kapustu využijeme na karbanátky, do polévky nebo na nákyp.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.