Kakaové linecké s kokosem
Linecké těsto má spoustu variant na konečné zpracování.
Ingredience
- 280 g hladké mouky
- 150 g másla
- 70 g cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- 1 žloutek
- na špičku nože soli
- na krém: 125 g másla, 250 g cukru moučky, případně lžička smetany
- strouhaný kokos
Postup:
- Do mouky vmícháme špetičku soli a kakao, rozsekáme tam máslo, přidáme žloutek a cukr a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu.
- Na jemně pomoučeném válu vykrájíme tvary podle libosti a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě asi 11-12 minut a po upečení je necháme vychladnout.
- Mezitím připravíme krém: utřeme máslo s cukrem pěkně do hladka, případně přidáme lžičku smetany.
- Krémem slepujeme vždy dva tvary k sobě, na část povrchu také naneseme krém a hned to místo obalíme ve strouhaném kokosu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.