Kakaové linecké s kokosem

Linecké těsto má spoustu variant na konečné zpracování.

Ingredience
  • 280 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 70 g cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 žloutek
  • na špičku nože soli
  • na krém: 125 g másla, 250 g cukru moučky, případně lžička smetany
  • strouhaný kokos

Postup:

  1. Do mouky vmícháme špetičku soli a kakao, rozsekáme tam máslo, přidáme žloutek a cukr a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu.
  2. Na jemně pomoučeném válu vykrájíme tvary podle libosti a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme ve středně předehřáté troubě asi 11-12 minut a po upečení je necháme vychladnout.
  4. Mezitím připravíme krém: utřeme máslo s cukrem pěkně do hladka, případně přidáme lžičku smetany.
  5. Krémem slepujeme vždy dva tvary k sobě, na část povrchu také naneseme krém a hned to místo obalíme ve strouhaném kokosu.

    Mohlo by vás zajímat