Linecké kraslice

Nechce se vám barvit s vejci? Upečte si linecké kraslice.

Ingredience
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 120 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 středně velké žloutky
  • 1 lžíce kakaa
  • citronová kůra
  • oslazené mascarpone na slepování

Postup:

  1. Do mouky vmícháme kakao a cukry, do toho rozsekáme máslo, přidáme žloutky a rychle zpracujeme těsto, aby se příliš nezahřálo.
  2. Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu – na hodinu nebo i přes noc.
  3. Na jemně pomoučeném válu vyválíme placku na stéblo silně, vykrájíme kraslice, naskládáme na pečicí papír na plechu a v polovině vykrojíme otvor.
  4. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
  5. Kraslice necháme zcela vychladnout a pak slepujeme plný tvar s vykrojeným tvarem krémem z mascarpone a cukru moučky. Sladkost volte podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.