Linecké kraslice

Nechce se vám barvit s vejci? Upečte si linecké kraslice.

Ingredience
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 120 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 středně velké žloutky
  • 1 lžíce kakaa
  • citronová kůra
  • oslazené mascarpone na slepování

Postup:

  1. Do mouky vmícháme kakao a cukry, do toho rozsekáme máslo, přidáme žloutky a rychle zpracujeme těsto, aby se příliš nezahřálo.
  2. Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu – na hodinu nebo i přes noc.
  3. Na jemně pomoučeném válu vyválíme placku na stéblo silně, vykrájíme kraslice, naskládáme na pečicí papír na plechu a v polovině vykrojíme otvor.
  4. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
  5. Kraslice necháme zcela vychladnout a pak slepujeme plný tvar s vykrojeným tvarem krémem z mascarpone a cukru moučky. Sladkost volte podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.