Linecké kraslice
Nechce se vám barvit s vejci? Upečte si linecké kraslice.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 250 g másla
- 120 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 2 středně velké žloutky
- 1 lžíce kakaa
- citronová kůra
- oslazené mascarpone na slepování
Postup:
- Do mouky vmícháme kakao a cukry, do toho rozsekáme máslo, přidáme žloutky a rychle zpracujeme těsto, aby se příliš nezahřálo.
- Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu – na hodinu nebo i přes noc.
- Na jemně pomoučeném válu vyválíme placku na stéblo silně, vykrájíme kraslice, naskládáme na pečicí papír na plechu a v polovině vykrojíme otvor.
- Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- Kraslice necháme zcela vychladnout a pak slepujeme plný tvar s vykrojeným tvarem krémem z mascarpone a cukru moučky. Sladkost volte podle vlastní chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.