Bezlepkové rohlíčky
Není potřeba péct je s velkým předstihem.
Ingredience
- 300 g bezlepkové mouky – např. pohankové
- 200 g másla
- 120 g mandlové mouky – můžeme si ji připravit doma z mandlí
- 70-80 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek ze středně velkého vejce
- cukr moučka na obalení
Postup:
- Smícháme mouku, oba cukry a mandlovou mouku.
- Do moučné směsi nožem nasekáme máslo, přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto.
- Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu.
- Rohlíčky buď tvarujeme ručně – vyválíme z těsta váleček, rozkrájíme na stejně velké kousky, znovu vyválíme malé válečky, stáčíme do obloučku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Nebo těsto rozválíme a formičkou rohlíčky vykrájíme.
- Pečeme v troubě při mírnější teplotě (150 stupňů Celsia) asi 14 minut – hlídáme, až začnou okraje růžovět.
- Po upečení je ještě za tepla obalíme v cukru moučce.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.