Bezlepkové rohlíčky

Není potřeba péct je s velkým předstihem.

Ingredience
  • 300 g bezlepkové mouky – např. pohankové
  • 200 g másla
  • 120 g mandlové mouky – můžeme si ji připravit doma z mandlí
  • 70-80 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek ze středně velkého vejce
  • cukr moučka na obalení

Postup:

  1. Smícháme mouku, oba cukry a mandlovou mouku.
  2. Do moučné směsi nožem nasekáme máslo, přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto.
  3. Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu.
  4. Rohlíčky buď tvarujeme ručně – vyválíme z těsta váleček, rozkrájíme na stejně velké kousky, znovu vyválíme malé válečky, stáčíme do obloučku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Nebo těsto rozválíme a formičkou rohlíčky vykrájíme.
  5. Pečeme v troubě při mírnější teplotě (150 stupňů Celsia) asi 14 minut – hlídáme, až začnou okraje růžovět.
  6. Po upečení je ještě za tepla obalíme v cukru moučce.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.