Kapustová sekaná
Nebojte se, maso je tam taky!
Suroviny:
300 g libového bůčku nebo půl na půl bůček a plecko
300 g kapusty
50 g dobré slaniny
1 vejce + 1 bílek na potření
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
2 lžíce tuku
sůl
pepř
Postup:
1. Kapustu povaříme a ocedíme. Společně s masem pak umeleme na masovém mlýnku.
2. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci tuku a přidáme do umletého masa s kapustou.
3. Dále přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a strouhanku a zpracujeme.
4. Utvoříme válec, dáme do pekáčku na lžíci tuku, povrch potřeme rozkvedlaným bílkem, aby sekaná nepraskla, mírně podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Jiná rada proti prasknutí – sekanou zabalíme do alobalu a pečeme zabalenou, až před koncem alobal rozevřeme, aby se upekla kůrčička.
5. Během pečení, pokud není sekaná v alobalu, přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přidáme horkou vodu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka