Kapustová sekaná

Nebojte se, maso je tam taky!

Suroviny:
300 g libového bůčku nebo půl na půl bůček a plecko
300 g kapusty
50 g dobré slaniny
1 vejce + 1 bílek na potření
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
2 lžíce tuku
sůl
pepř

Postup:

1. Kapustu povaříme a ocedíme. Společně s masem pak umeleme na masovém mlýnku.

2. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci tuku a přidáme do umletého masa s kapustou.

3. Dále přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a strouhanku a zpracujeme.

4. Utvoříme válec, dáme do pekáčku na lžíci tuku, povrch potřeme rozkvedlaným bílkem, aby sekaná nepraskla, mírně podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Jiná rada proti prasknutí – sekanou zabalíme do alobalu a pečeme zabalenou, až před koncem alobal rozevřeme, aby se upekla kůrčička.

5. Během pečení, pokud není sekaná v alobalu, přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přidáme horkou vodu.