Kapusta zapečená
Nemusejí to být jen kapustové karbanátky…
Ingredience
- 1 menší kapusta
- 3 vejce
- 3-4 lžíce strouhanky
- 150 g měkkého salámu
- 100 g eidamu
- sůl, muškátový oříšek
- tuk do zapékací mísy a kousek másla na povrch
Postup:
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál a v osolené vodě povaříme.
- Uvařenou kapustu necháme zchladnout, rozsekáme ji, přidáme vejce, strouhanku, nakrájený salám, osolíme a okořeníme trochou muškátového oříšku – stačí pár strouhnutí.
- Promícháme a vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, povrch poklademe vločkami másla a zapečeme.
- V závěru posypeme hrubě strouhaným eidamem a ještě krátce zapečeme, aby se sýr rozpustil.
Související
-
Kapusta je zázrak přírody – pomáhá při problémech s žaludkem, játry i střevy
Je fakt, že kapustu jsme jako děti většinou nenáviděli. Přitom dokáže být tak dokonalá, je to skoro zázrak přírody – tedy kromě toho, že nadýmá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.