Kapusta zapečená
Nemusejí to být jen kapustové karbanátky…
Ingredience
- 1 menší kapusta
- 3 vejce
- 3-4 lžíce strouhanky
- 150 g měkkého salámu
- 100 g eidamu
- sůl, muškátový oříšek
- tuk do zapékací mísy a kousek másla na povrch
Postup:
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál a v osolené vodě povaříme.
- Uvařenou kapustu necháme zchladnout, rozsekáme ji, přidáme vejce, strouhanku, nakrájený salám, osolíme a okořeníme trochou muškátového oříšku – stačí pár strouhnutí.
- Promícháme a vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, povrch poklademe vločkami másla a zapečeme.
- V závěru posypeme hrubě strouhaným eidamem a ještě krátce zapečeme, aby se sýr rozpustil.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.