Kapusta zapečená

Nemusejí to být jen kapustové karbanátky…   

Ingredience
  • 1 menší kapusta
  • 3 vejce
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 150 g měkkého salámu
  • 100 g eidamu
  • sůl, muškátový oříšek
  • tuk do zapékací mísy a kousek másla na povrch

Postup:

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál a v osolené vodě povaříme.
  2. Uvařenou kapustu necháme zchladnout, rozsekáme ji, přidáme vejce, strouhanku, nakrájený salám, osolíme a okořeníme trochou muškátového oříšku – stačí pár strouhnutí.
  3. Promícháme a vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, povrch poklademe vločkami másla a zapečeme.
  4. V závěru posypeme hrubě strouhaným eidamem a ještě krátce zapečeme, aby se sýr rozpustil.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.