Zeleninové karí
Vegetariánova radost a dost možná i příjemné překvapení pro masojídky.
Ingredience
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 batát
- půl kedlubny
- 1 hrnek loupané červené čočky
- 200 ml kokosového mléka
- sůl, karí nebo směs koření Sluneční polibek
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, batát a kedlubnu, osolíme, okořeníme.
- Přidáme čočku, krátce osmahneme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme trochu vody a pod pokličkou dusíme, až čočka i zelenina změknou. Loupaná čočka nepotřebuje dlouhý var.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.