Zeleninové karí
Vegetariánova radost a dost možná i příjemné překvapení pro masojídky.
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 batát
- půl kedlubny
- 1 hrnek loupané červené čočky
- 200 ml kokosového mléka
- sůl, karí nebo směs koření Sluneční polibek
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, batát a kedlubnu, osolíme, okořeníme.
- Přidáme čočku, krátce osmahneme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme trochu vody a pod pokličkou dusíme, až čočka i zelenina změknou. Loupaná čočka nepotřebuje dlouhý var.
Související
-
Kuřecí kostky na kari a jogurtu
Co s kuřecím masem tentokrát? Co třeba vyzkoušet rychlé kostky na kari a jogurtu?
-
Vepřové karí
Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.