Vepřové karí
Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!
Ingredience
- 400-500 g vepřového masa
- 1-2 lžíce žluté karí pasty
- 2-3 lžíce oleje
- 2 červené papriky
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
- kuskus jako příloha
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a opečeme na oleji ze všech stran.
- Přidáme karí pastu, ještě krátce opečeme, podlijeme a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené papriky a celerové stonky, podusíme a úplně v závěru vmícháme tahini.
- Kuskus připravíme podle návodu – obvykle 1 díl kuskusu a 2 díly vody. Uvedeme do varu, lehce přisolíme a můžeme kápnout oleje. Necháme přejít var, vypneme oheň, zakryjeme pokličkou a utěrkou a necháme asi 10 minut dojít. Pak prohrábneme vidličkou, abychom kuskus nakypřili.
Související
-
Vepřové medailonky na paprice a rajčatech
Podle chuti volte libovější plecko nebo šťavnatější krkovici.
-
Vepřové pečené s pohankou
Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Volte raději světlou, ta tmavá je zpracovaná tepelně a část užitečných látek ztrácí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.