Vepřové medailonky na paprice a rajčatech

Podle chuti volte libovější plecko nebo šťavnatější krkovici.

Ingredience
  • 4 plátky masa
  • 4 sušená rajčata
  • 1 šálek šlehačky
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • 2-3 lžíce sádla nebo oleje

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opečeme na sádle. Pak je otočíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme krátce i druhou stranu.
  2. Podlijeme, dusíme asi 15 minut, přidáme sušená rajčata a udusíme doměkka.
  3. V závěru přidáme šlehačku a necháme přejít var.
  4. Maso vyndáme na teplý talíř, omáčku rozmixujeme. Podáváme s těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.