Vepřové karbanátky s kaší

Bůček, když není příliš prorostlý, můžete zpracovávat i umletý.

Ingredience
  • 500 g libovějšího vepřového bůčku
  • půl malé cukety
  • 1 vařená studená brambora
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 3-4 stroužky česneku
  • tuk na smažení
  • případně trochu strouhanky

Postup:

  1. Maso umeleme s cibulí a přistrouháme k němu kousek cukety a uvařenou studenou bramboru.
  2. Do směsi vmícháme vejce, osolíme, opepříme a ještě ochutíme utřeným česnekem. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.
  3. Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme v rozehřátém tuku, podáváme s bramborovou kaší, doplníme třeba rajčaty nebo podáváme studené s chlebem a sterilovanou okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.