Vepřové karbanátky s kaší
Bůček, když není příliš prorostlý, můžete zpracovávat i umletý.
Ingredience
- 500 g libovějšího vepřového bůčku
- půl malé cukety
- 1 vařená studená brambora
- 1 cibule
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- tuk na smažení
- případně trochu strouhanky
Postup:
- Maso umeleme s cibulí a přistrouháme k němu kousek cukety a uvařenou studenou bramboru.
- Do směsi vmícháme vejce, osolíme, opepříme a ještě ochutíme utřeným česnekem. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.
- Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme v rozehřátém tuku, podáváme s bramborovou kaší, doplníme třeba rajčaty nebo podáváme studené s chlebem a sterilovanou okurkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.