Karbanátky s uzeným masem
Uzeného stačí malý kousek – jen tak pro vůni...
Ingredience
- 500 g masa, ideálně směs hovězího a vepřového, s převahou hovězího
- 100 g uzeného masa
- 1 vejce
- 1 žemle
- 1 cibule
- trochu mléka nebo vývaru
- hrstička majoránky
- sůl
- pepř
- česnek
- tuk na smažení
Postup:
- Maso a nakrájenou žemli zvlhčenou mlékem nebo vývarem umeleme, přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku, utřený česnek, sůl a pepř a také na malé kostičky nakrájené uzené maso. Pokud máme raději jemnou strukturu, umeleme ho také, ale kostičky udělají pěknou mozaiku. Dobře promícháme a necháme v chladu půlhodiny proležet.
- Pokud nechceme ochutnávat syrové maso, usmažíme v rozehřátém tuku nejdřív jen malý kousek, ochutnáme a podle potřeby ještě chuť doladíme.
- Ze směsi tvarujeme úhledné placičky – karbanátky a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?