Karbanátky s uzeným masem

Uzeného stačí malý kousek – jen tak pro vůni...

Ingredience
  • 500 g masa, ideálně směs hovězího a vepřového, s převahou hovězího
  • 100 g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 1 žemle
  • 1 cibule
  • trochu mléka nebo vývaru
  • hrstička majoránky
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Maso a nakrájenou žemli zvlhčenou mlékem nebo vývarem umeleme, přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku, utřený česnek, sůl a pepř a také na malé kostičky nakrájené uzené maso. Pokud máme raději jemnou strukturu, umeleme ho také, ale kostičky udělají pěknou mozaiku. Dobře promícháme a necháme v chladu půlhodiny proležet.
  2. Pokud nechceme ochutnávat syrové maso, usmažíme v rozehřátém tuku nejdřív jen malý kousek, ochutnáme a podle potřeby ještě chuť doladíme.
  3. Ze směsi tvarujeme úhledné placičky – karbanátky a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?