Zeleninové karbanátky s batáty
Ideální pro vegetariány.
Ingredience
- 500 g zeleniny – klasika je kořenová, můžeme doplnit květák nebo brokolici, kedluben...
- 1 cibule
- 2 vajíčka
- mléko
- strouhanka
- sůl
- pepř, případně česnek
- tymián
- tuk na smažení
- batáty
- olej
Postup:
- Očištěnou zeleninu nastrouháme, posypeme strouhankou, zvlhčíme mlékem.
- Dobře propracujeme s vejci, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme trošku mléka, pokud naopak je příliš řídká, přidáme strouhanku.
- Z hmoty pak tvoříme karbanátky, ještě je obalíme ve strouhance a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
- Batáty oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, osolíme, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a v troubě upečeme.
- Na talíř narovnáme opečené batáty a doplníme karbanátky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...