Zeleninové karbanátky s batáty

Ideální pro vegetariány.

Ingredience
  • 500 g zeleniny – klasika je kořenová, můžeme doplnit květák nebo brokolici, kedluben...
  • 1 cibule
  • 2 vajíčka
  • mléko
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř, případně česnek
  • tymián
  • tuk na smažení
  • batáty
  • olej

Postup:

  1. Očištěnou zeleninu nastrouháme, posypeme strouhankou, zvlhčíme mlékem.
  2. Dobře propracujeme s vejci, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme trošku mléka, pokud naopak je příliš řídká, přidáme strouhanku.
  3. Z hmoty pak tvoříme karbanátky, ještě je obalíme ve strouhance a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
  4. Batáty oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, osolíme, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a v troubě upečeme.
  5. Na talíř narovnáme opečené batáty a doplníme karbanátky.

Související