Zeleninová letní polévka
Využijte cokoli, co sezóna nabízí.
Suroviny:
mrkev
celer
petržel
kedluben
hrášek
cibulová nať
celerová nať
kousek másla
Postup:
- Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme krátce osmahnout na máslo.
- Pak zalijeme vodou a osolíme. Kdo rád výraznější chuť, dá místo soli slepičí bujónovou kostku. Vaříme krátce, zelenina by měla lehce chrupnout.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.