Polévka s těstovinovou rýží
Ideálně ze slepičího vývaru, ale kuřecí skelet taky poslouží.
Suroviny:
půl slepice nebo 1 kuřecí skelet
1-3 mrkve
šálek těstovinové rýže (nebo jiné zavářkové těstoviny)
sůl
1 lžíce másla
špetička chilli
zelená petrželka
Postup:
- Skelet nebo slepici dáme vařit do osolené vody a sílu vývaru podpoříme špetičkou mletého chilli.
- Na másle krátce osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, zalijeme vodou, osolíme a krátce povaříme.
- V osolené vodě vedle uvaříme těstoviny.
- Do přecezeného vývaru dáme uvařené těstoviny, mrkev a obereme trochu masa ze slepice.
- Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.