Polévka s těstovinovou rýží
Ideálně ze slepičího vývaru, ale kuřecí skelet taky poslouží.
Suroviny:
půl slepice nebo 1 kuřecí skelet
1-3 mrkve
šálek těstovinové rýže (nebo jiné zavářkové těstoviny)
sůl
1 lžíce másla
špetička chilli
zelená petrželka
Postup:
- Skelet nebo slepici dáme vařit do osolené vody a sílu vývaru podpoříme špetičkou mletého chilli.
- Na másle krátce osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, zalijeme vodou, osolíme a krátce povaříme.
- V osolené vodě vedle uvaříme těstoviny.
- Do přecezeného vývaru dáme uvařené těstoviny, mrkev a obereme trochu masa ze slepice.
- Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.