Dršťková polévka
Naštěstí lze koupit dršťky předvařené!
Suroviny:
500 g předvařených drštěk
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g hladké mouky
1 litr hovězího vývaru nebo vody
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
pepř
česnek
Postup:
- V hrnci na sádle pěkně do zlatova až hněda osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a drcený kmín, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme na jíšku.
- Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme do hladka a 15 minut vaříme. Pak podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a utřený česnek.
- Do tohoto základu přidáme předvařené dršťky a ještě asi 10 minut společně provaříme.
- Čerstvá křupavá houska nebo rohlík by neměly chybět.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka