Mexická polévka

Dobře vás zahřeje i zasytí.     

Suroviny:

4-5 rajčat

1 malá plechovka fazolí

1 malá plechovka kukuřice

1 malý rajský protlak

1-2 klobásy

1 cibule

3-4 stroužky česneku

2 lžičky směsi mleté papriky a kořenící směsi Mexiko

trochu mletého chilli

vývar

olej

Postup:

  1. Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, koření a zalijeme vývarem, necháme přejít var.
  3. Vmícháme protlak a nakrájená rajčata (komu vadí slupky, rajčata předem nařízne, spaří a sloupne).
  4. Když jsou rajčata měkká, přidáme scezené fazole a kukuřici, podle chuti dosolíme a už jen prohřejeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.