Mexická polévka
Dobře vás zahřeje i zasytí.
Suroviny:
4-5 rajčat
1 malá plechovka fazolí
1 malá plechovka kukuřice
1 malý rajský protlak
1-2 klobásy
1 cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžičky směsi mleté papriky a kořenící směsi Mexiko
trochu mletého chilli
vývar
olej
Postup:
- Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, koření a zalijeme vývarem, necháme přejít var.
- Vmícháme protlak a nakrájená rajčata (komu vadí slupky, rajčata předem nařízne, spaří a sloupne).
- Když jsou rajčata měkká, přidáme scezené fazole a kukuřici, podle chuti dosolíme a už jen prohřejeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.