Mexická polévka
Dobře vás zahřeje i zasytí.
Suroviny:
4-5 rajčat
1 malá plechovka fazolí
1 malá plechovka kukuřice
1 malý rajský protlak
1-2 klobásy
1 cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžičky směsi mleté papriky a kořenící směsi Mexiko
trochu mletého chilli
vývar
olej
Postup:
- Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, koření a zalijeme vývarem, necháme přejít var.
- Vmícháme protlak a nakrájená rajčata (komu vadí slupky, rajčata předem nařízne, spaří a sloupne).
- Když jsou rajčata měkká, přidáme scezené fazole a kukuřici, podle chuti dosolíme a už jen prohřejeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.