Rychlá polévka z mletého masa
Rychlost se v kuchyni taky cení.
Suroviny:
5 lžic libovolného mletého masa
2 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na nudličky
1cibule
2 hrsti nudlí nebo hrst rýže
sůl
pažitka nebo petrželka
Postup:
- Do hrnce nalijeme 4 hrnky vody, vložíme maso, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Přidáme nudličky zeleniny, vaříme asi 15 minut.
- Přidáme nudle, vaříme asi 5 minut (podle síly nudlí. Pokud dáme rýži, vaříme asi 10 minut.
- Na talíři zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.