Polévka s dýní hokaidó

Zeleniny není nikdy dost!

Suroviny:

2 stonky řapíkatého celeru

2 mrkve

čtvrt dýně hokaidó

3 lžíce másla

sůl nebo bujónová kostka – slepičí vývar

na špičku nože kurkumy

Postup:

  1. Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme na kousky a dýni také. Dýni předem oloupeme.
  2. Připravenou zeleninu krátce osmahneme na rozpuštěném másle, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme slepičí vývar v kostce a přidáme na špičku nože kurkumy – polévka získá zlatavou barvu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.