Polévka s dýní hokaidó
Zeleniny není nikdy dost!
Suroviny:
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
čtvrt dýně hokaidó
3 lžíce másla
sůl nebo bujónová kostka – slepičí vývar
na špičku nože kurkumy
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme na kousky a dýni také. Dýni předem oloupeme.
- Připravenou zeleninu krátce osmahneme na rozpuštěném másle, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme slepičí vývar v kostce a přidáme na špičku nože kurkumy – polévka získá zlatavou barvu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.