Houbová smetanová polévka
Nemáte čerstvé houby? Použijte sušené, ale předem je namočte do vody.
Suroviny:
500 g čerstvých hub nebo miska sušených
1 cibule
1 kelímek smetany na vaření nebo šlehačky
lžíce másla
máslová jíška
sůl
kmín
Postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Sušené houby si předem namočíme do studené vody.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme připravené houby, dusíme, podle potřeby podléváme.
- Když jsou houby měkké, přilijeme vodu, uvedeme do varu a zahustíme máslovou jíškou a povaříme 15 minut.
- V závěru přilijeme smetanu, podle chuti dosolíme a už jen krátce povaříme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.