Houbová smetanová polévka

Nemáte čerstvé houby? Použijte sušené, ale předem je namočte do vody.

Suroviny:

500 g čerstvých hub nebo miska sušených

1 cibule

1 kelímek smetany na vaření nebo šlehačky

lžíce másla

máslová jíška

sůl

kmín

Postup:

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Sušené houby si předem namočíme do studené vody.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme připravené houby, dusíme, podle potřeby podléváme.
  3. Když jsou houby měkké, přilijeme vodu, uvedeme do varu a zahustíme máslovou jíškou a povaříme 15 minut.
  4. V závěru přilijeme smetanu, podle chuti dosolíme a už jen krátce povaříme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser