Houbová smetanová polévka

Nemáte čerstvé houby? Použijte sušené, ale předem je namočte do vody.

Suroviny:

500 g čerstvých hub nebo miska sušených

1 cibule

1 kelímek smetany na vaření nebo šlehačky

lžíce másla

máslová jíška

sůl

kmín

Postup:

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Sušené houby si předem namočíme do studené vody.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme připravené houby, dusíme, podle potřeby podléváme.
  3. Když jsou houby měkké, přilijeme vodu, uvedeme do varu a zahustíme máslovou jíškou a povaříme 15 minut.
  4. V závěru přilijeme smetanu, podle chuti dosolíme a už jen krátce povaříme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.