Houbová smetanová polévka
Nemáte čerstvé houby? Použijte sušené, ale předem je namočte do vody.
Suroviny:
500 g čerstvých hub nebo miska sušených
1 cibule
1 kelímek smetany na vaření nebo šlehačky
lžíce másla
máslová jíška
sůl
kmín
Postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Sušené houby si předem namočíme do studené vody.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme připravené houby, dusíme, podle potřeby podléváme.
- Když jsou houby měkké, přilijeme vodu, uvedeme do varu a zahustíme máslovou jíškou a povaříme 15 minut.
- V závěru přilijeme smetanu, podle chuti dosolíme a už jen krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.