Zeleninové tyčinky s dipy
Je to báječný předkrm nebo doplněk ke grilovačce!
Suroviny:
kysaná smetana
případně bílý jogurt
případně majonéza
česnek
kečup
sýr niva
sůl
mrkev
řapíkatý celer
Postup:
1. Připravíme dipy – část kysané smetany ochutíme utřeným česnekem a solí, část doplníme kečupem, další část smícháme s jemně strouhanou nivou a můžete si vymýšlet další vlastní chuťové variace. Bílým jogurtem můžeme trochu snížit obsah tuku, majonézou naopak obsah tuku zvýšíme, ale taky ozvláštníme chuť – tak každý podle svého si zvolí postup.
2. Mrkev i řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tyčinky – mrkev asi na čtvrtiny, celerový stonek stačí na poloviny.
3. Každý si pak namáčí zeleninové tyčinky do dipů podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.