Zeleninové tyčinky s dipy

Je to báječný předkrm nebo doplněk ke grilovačce!

Suroviny:
kysaná smetana
případně bílý jogurt
případně majonéza
česnek
kečup
sýr niva
sůl
mrkev
řapíkatý celer

Postup:

1. Připravíme dipy – část kysané smetany ochutíme utřeným česnekem a solí, část doplníme kečupem, další část smícháme s jemně strouhanou nivou a můžete si vymýšlet další vlastní chuťové variace. Bílým jogurtem můžeme trochu snížit obsah tuku, majonézou naopak obsah tuku zvýšíme, ale taky ozvláštníme chuť – tak každý podle svého si zvolí postup.

2. Mrkev i řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tyčinky – mrkev asi na čtvrtiny, celerový stonek stačí na poloviny.

3. Každý si pak namáčí zeleninové tyčinky do dipů podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.