Zeleninové tyčinky s dipy
Je to báječný předkrm nebo doplněk ke grilovačce!
Suroviny:
kysaná smetana
případně bílý jogurt
případně majonéza
česnek
kečup
sýr niva
sůl
mrkev
řapíkatý celer
Postup:
1. Připravíme dipy – část kysané smetany ochutíme utřeným česnekem a solí, část doplníme kečupem, další část smícháme s jemně strouhanou nivou a můžete si vymýšlet další vlastní chuťové variace. Bílým jogurtem můžeme trochu snížit obsah tuku, majonézou naopak obsah tuku zvýšíme, ale taky ozvláštníme chuť – tak každý podle svého si zvolí postup.
2. Mrkev i řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tyčinky – mrkev asi na čtvrtiny, celerový stonek stačí na poloviny.
3. Každý si pak namáčí zeleninové tyčinky do dipů podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.