Karbanátky

Vděčná stálice české kuchyně.        

Ingredience
  • 500 g mletého masa, směs vepřové a hovězí
  • asi 4 lžíce strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 nebo 2 menší cibule
  • trochu mléka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • případně česnek
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • zelená petrželka
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, posypeme strouhankou, pokropíme mlékem, necháme vsáknout a promícháme.
  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli, koření, hořčici, nasekanou petrželku, případně utřený česnek, osolíme a dobře propracujeme. Na zkoušku usmažíme malý kousek, ochutnáme a pak podle potřeby můžeme ještě dochutit.
  3. Namočenýma rukama vytvarujeme osm karbanátků a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami, můžeme přidat hořčici a kolečka cibule nebo sterilovanou okurku.

Související