Karbanátky
Vděčná stálice české kuchyně.
Ingredience
- 500 g mletého masa, směs vepřové a hovězí
- asi 4 lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 1 nebo 2 menší cibule
- trochu mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- případně česnek
- 1 lžička plnotučné hořčice
- zelená petrželka
- tuk na smažení
Postup:
- Maso dáme do mísy, přidáme vejce, posypeme strouhankou, pokropíme mlékem, necháme vsáknout a promícháme.
- Pak přidáme nakrájenou cibuli, koření, hořčici, nasekanou petrželku, případně utřený česnek, osolíme a dobře propracujeme. Na zkoušku usmažíme malý kousek, ochutnáme a pak podle potřeby můžeme ještě dochutit.
- Namočenýma rukama vytvarujeme osm karbanátků a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami, můžeme přidat hořčici a kolečka cibule nebo sterilovanou okurku.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka