Mletý řízek se sýrem

Vzpomínka na školní jídelnu…

Suroviny:

300 g mletého masa

50 g tvrdého sýra

1 vejce

1 houska

1 sklenka mléka

pepř

sůl

hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení

tuk na smažení

Postup:

  1. Housku nakrájíme na kostičky a prokapeme mlékem.
  2. Zvlhčenou housku přidáme k mletému masu, přidáme i najemno nastrouhaný sýr, vejce a směs osolíme, opepříme.
  3. Dohladka promíchanou směs dáme na půlhodiny odpočinout do chladu, pak tvoříme oválné placičky, obalíme je v hladké mouce, smočíme v rozšlehaném vejci (můžeme do něj přidat lžíci mléka), obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku usmažíme do zlatova po obou stranách.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, lze podávat i za studena s chlebem, dodáme i zeleninový salát podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.