Mletý řízek se sýrem
Vzpomínka na školní jídelnu…
Suroviny:
300 g mletého masa
50 g tvrdého sýra
1 vejce
1 houska
1 sklenka mléka
pepř
sůl
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Housku nakrájíme na kostičky a prokapeme mlékem.
- Zvlhčenou housku přidáme k mletému masu, přidáme i najemno nastrouhaný sýr, vejce a směs osolíme, opepříme.
- Dohladka promíchanou směs dáme na půlhodiny odpočinout do chladu, pak tvoříme oválné placičky, obalíme je v hladké mouce, smočíme v rozšlehaném vejci (můžeme do něj přidat lžíci mléka), obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku usmažíme do zlatova po obou stranách.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, lze podávat i za studena s chlebem, dodáme i zeleninový salát podle chuti.
Související
-
Mleté řízky s křenem
Suroviny: 200 g hovězího masa, 150 g vepřového masa, olej, 1 žemle, křen, pepř, kmín, sůl, mléko.
-
Mleté maso s vejci
Po všech stránkách vydatné jídlo. Nezapomeňte ho proto doplnit zeleninovým salátem…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka