Mleté maso s vejci
Po všech stránkách vydatné jídlo. Nezapomeňte ho proto doplnit zeleninovým salátem…
Suroviny:
250 g mletého masa, nejlépe směs vepřového a hovězího
3 vejce
50 g slaniny
1 lžíce oleje
1 cibule
sůl
pepř
drcený nebo mletý kmín
Postup:
1. Maso umeleme, pokud nepoužijeme už připravenou mletou směs.
2. Na lžíci oleje rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
3. Na zpěněnou cibuli dáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a opékáme za stálého míchání.
4. Když je maso vysmahnuté, přidáme vejce, promícháme a necháme je ztuhnout. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti a sezóny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.