Olomoucké karbanátky
Už název napovídá, jakou ingredienci budeme potřebovat.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 nebo 2 balíčky kulatých olomouckých tvarůžků
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- hladká mouka
- tuk na smažení
Postup:
- Do mletého masa zapracujeme vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl. Solíme mírně, slanost dodají i tvarůžky.
- Do masové hmoty balíme tvarůžky – pokud jich máme málo, překrojíme je horizontálně na poloviny. Lépe to balení jde s rukama namočenýma ve studené vodě.
- Hotové karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách. Obracíme opatrně.
- Podáváme se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou, přidáme rajčata a okurku nebo jinou zeleninu na ozdobu i jako doplněk vitamínů a vlákniny.
Související
-
Kapustové karbanátky
Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.