Olomoucké karbanátky

Už název napovídá, jakou ingredienci budeme potřebovat. 

Ingredience
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 nebo 2 balíčky kulatých olomouckých tvarůžků
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • hladká mouka
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Do mletého masa zapracujeme vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl. Solíme mírně, slanost dodají i tvarůžky.
  2. Do masové hmoty balíme tvarůžky – pokud jich máme málo, překrojíme je horizontálně na poloviny. Lépe to balení jde s rukama namočenýma ve studené vodě.
  3. Hotové karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách. Obracíme opatrně.
  4. Podáváme se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou, přidáme rajčata a okurku nebo jinou zeleninu na ozdobu i jako doplněk vitamínů a vlákniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.