Vepřové karbanátky
Kam se hrabe hamburger!
Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 vejce
strouhanka
asi 2 lžíce mléka
1 cibule
sůl
pepř
majoránka
hladká mouka a tuk na smažení
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
- Přidáme k němu vejce, koření, trochu strouhanky zvlhčené mlékem, drobně nakrájenou cibuli, osolíme a vypracujeme hladkou hmotu. Kdo nechce ochutnávat syrové maso, vezme malý kousek a nechá v tuku opéct a ochutná pak. Podle potřeby chuť doladí.
- Ze směsi pak mokrýma rukama tvoříme placičky, obalíme je v hladké mouce a smažíme po obou stranách v rozehřátém sádle nebo oleji.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, přílohu omastíme nepřepáleným tukem ze smažení.
Související
-
Kapustové karbanátky
Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka