Vepřové karbanátky

Kam se hrabe hamburger!

Suroviny:

500 g vepřového plecka

1 vejce

strouhanka

asi 2 lžíce mléka

1 cibule

sůl

pepř

majoránka

hladká mouka a tuk na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
  2. Přidáme k němu vejce, koření, trochu strouhanky zvlhčené mlékem, drobně nakrájenou cibuli, osolíme a vypracujeme hladkou hmotu. Kdo nechce ochutnávat syrové maso, vezme malý kousek a nechá v tuku opéct a ochutná pak. Podle potřeby chuť doladí.
  3. Ze směsi pak mokrýma rukama tvoříme placičky, obalíme je v hladké mouce a smažíme po obou stranách v rozehřátém sádle nebo oleji.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, přílohu omastíme nepřepáleným tukem ze smažení.

Související

  • Kapustové karbanátky

    Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli  vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho! 

  • Zelené karbanátky

    Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.

  • Fazolové karbanátky

    Máte-li v rodině vegetariána, pochutnejte si s ním.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.