Vepřové karbanátky

Kam se hrabe hamburger!

Suroviny:

500 g vepřového plecka

1 vejce

strouhanka

asi 2 lžíce mléka

1 cibule

sůl

pepř

majoránka

hladká mouka a tuk na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
  2. Přidáme k němu vejce, koření, trochu strouhanky zvlhčené mlékem, drobně nakrájenou cibuli, osolíme a vypracujeme hladkou hmotu. Kdo nechce ochutnávat syrové maso, vezme malý kousek a nechá v tuku opéct a ochutná pak. Podle potřeby chuť doladí.
  3. Ze směsi pak mokrýma rukama tvoříme placičky, obalíme je v hladké mouce a smažíme po obou stranách v rozehřátém sádle nebo oleji.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, přílohu omastíme nepřepáleným tukem ze smažení.

Související

  • Kapustové karbanátky

    Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli  vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho! 

  • Zelené karbanátky

    Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.

  • Fazolové karbanátky

    Máte-li v rodině vegetariána, pochutnejte si s ním.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.