Fazolové karbanátky
Máte-li v rodině vegetariána, pochutnejte si s ním.
Suroviny:
250-300 g bílých fazolí
1 středně velká brambora
1 střední cibule
1 vajíčko
česnek
majoránka
pepř
sůl
strouhanka a vejce na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Fazole namočíme přes noc do vody.
- Druhý den vodu slijeme a v nové (neosolené) vodě uvaříme.
- Uvaříme bramboru – raději ve slupce.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na troše tuku.
- Uvařené zchladlé fazole nahrubo rozmixujeme, smícháme s lisovanou nebo jemně nastrouhanou bramborou, přidáme vejce, osmahnutou cibuli, pepř, majoránku, sůl a utřený česnek.
- Lžicí nabíráme kousky, vytvarujeme karbanátky, smočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.