Fazolové karbanátky

Máte-li v rodině vegetariána, pochutnejte si s ním.

Suroviny:

250-300 g bílých fazolí

1 středně velká brambora

1 střední cibule

1 vajíčko

česnek

majoránka

pepř

sůl

strouhanka a vejce na obalení

tuk na smažení

Postup:

  1. Fazole namočíme přes noc do vody.
  2. Druhý den vodu slijeme a v nové (neosolené) vodě uvaříme.
  3. Uvaříme bramboru – raději ve slupce.
  4. Nakrájenou cibuli osmahneme na troše tuku.
  5. Uvařené zchladlé fazole nahrubo rozmixujeme, smícháme s lisovanou nebo jemně nastrouhanou bramborou, přidáme vejce, osmahnutou cibuli, pepř, majoránku, sůl a utřený česnek.
  6. Lžicí nabíráme kousky, vytvarujeme karbanátky, smočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
  7. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.