Vepřové karbanátky

Drahé hovězí maso si šetřete!        

Suroviny:

500 g mletého vepřového masa – nejlépe z plecka

1 vejce

asi tři lžíce strouhanky

3 lžíce mléka

cibule

pepř

majoránka

sůl

tuk na smažení

Postup:

  1. Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, drobně nakrájenou cibuli, koření a sůl. Dobře promícháme.
  2. Z hmoty tvoříme placičky – lépe to jde s rukama namočenýma ve studené vodě. Smažíme v rozehřátém tuku.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, můžeme na talíř přidat kolečka cibule a lžičku hořčice.

 

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.