Kapustové karbanátky
Naše prababičky uměly v kuchyni plánovat – i ze zbytků vykouzlily dobré jídlo. Takže jestli vám zbylo kousek uzeného od neděle, s chutí do toho!
Suroviny:
400 g kapusty
1 cibule
3 lžíce másla
100 g uzeného či šunky
2 vejce
2 housky
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka, hladká mouka a 1 vejce na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Očištěnou kapustu rozkrájenou na čtvrtky dáme vařit, když už trochu změkla, ocedíme ji a nakrájíme na droboučko.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, 2 vejce a housky, které jsme předem nakrájeli, zalili mlékem a pak lehce vyždímali.
- Podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou.
- Ze směsi tvoříme malé placičky, poprášíme je z obou stran moukou, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Kapusta je zázrak přírody – pomáhá při problémech s žaludkem, játry i střevy
Je fakt, že kapustu jsme jako děti většinou nenáviděli. Přitom dokáže být tak dokonalá, je to skoro zázrak přírody – tedy kromě toho, že nadýmá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.