Kapustový nákyp
Může se jíst za tepla i studený.
Suroviny:
1 hlávka kapusty
3 vejce
100 g anglické slaniny nebo šunky nebo uzeného masa
sůl
pepř
máslo do pekáče
strouhanka – do nákypu i na pekáč
Postup:
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a dáme vařit do osolené vody. Stačí tak 5-6 minut, pak scedíme a dáme na sítu okapat.
- Uzené maso nebo slaninu nakrájíme na kostičky.
- Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Kapustu drobně nakrájíme, smícháme se žloutky, přidáme nakrájenou slaninu, podle chuti opepříme a přisypeme trochu strouhanky, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh.
- Hmotu navrstvíme do připraveného pekáče a dáme do předehřáté trouby zapéci. Pečeme asi 35-40 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka