Rybí nákyp
Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!
Suroviny:
400 g rybího masa (kapr např.)
4 vajíčka
90 g másla
asi 2 lžíce mléka, strouhanka
sůl
zelená petrželka
tuk do formy
Postup:
1. Vařené nebo pečené rybí maso zbavíme větších kostí a umeleme ho na masovém mlýnku.
2. Přidáme mléko, žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme.
3. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou.
4. Hmotu navrstvíme do vymazané formy a v troubě upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.