Rybí nákyp

Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!

Suroviny:
400 g rybího masa (kapr např.)
4 vajíčka
90 g másla
asi 2 lžíce mléka, strouhanka
sůl
zelená petrželka
tuk do formy

Postup:

1. Vařené nebo pečené rybí maso zbavíme větších kostí a umeleme ho na masovém mlýnku.

2. Přidáme mléko, žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme.

3. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou.

4. Hmotu navrstvíme do vymazané formy a v troubě upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.