Rybí nákyp

Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!

Suroviny:
400 g rybího masa (kapr např.)
4 vajíčka
90 g másla
asi 2 lžíce mléka, strouhanka
sůl
zelená petrželka
tuk do formy

Postup:

1. Vařené nebo pečené rybí maso zbavíme větších kostí a umeleme ho na masovém mlýnku.

2. Přidáme mléko, žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme.

3. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou.

4. Hmotu navrstvíme do vymazané formy a v troubě upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.