Rybí nákyp

Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!

Suroviny:
400 g rybího masa (kapr např.)
4 vajíčka
90 g másla
asi 2 lžíce mléka, strouhanka
sůl
zelená petrželka
tuk do formy

Postup:

1. Vařené nebo pečené rybí maso zbavíme větších kostí a umeleme ho na masovém mlýnku.

2. Přidáme mléko, žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme.

3. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou.

4. Hmotu navrstvíme do vymazané formy a v troubě upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.