Celerový nákyp

Prosím, nezavrhovat, ale rozhodně vyzkoušet!

Suroviny:
2 celery, pokud jsou menší, můžeme přidat trošku celeru řapíkatého
4 vejce
půl sklenky smetany na vaření
150 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
2 lžíce másla
sůl
petrželka
tuk do zapékací mísy

Postup:

1. Celer omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a v mírně osolené vodě povaříme – jen do poloměkka. Necháme vychladnout.

2. Tři vejce uvaříme natvrdo.

3. Vychladlý celer nahrubo nastrouháme, mírně dosolíme, vmícháme do něj dvě třetiny strouhaného sýra, nahrubo rozsekaná vařená vejce a petrželku.

4. Směs dáme do vymazané zapékací mísy a v troubě prohřejeme, pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 1 vejce, posypeme zbytkem strouhaného sýra a dopečeme. Podáváme s bramborem nebo kouskem pečiva.