Celerový nákyp
Prosím, nezavrhovat, ale rozhodně vyzkoušet!
Suroviny:
2 celery, pokud jsou menší, můžeme přidat trošku celeru řapíkatého
4 vejce
půl sklenky smetany na vaření
150 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
2 lžíce másla
sůl
petrželka
tuk do zapékací mísy
Postup:
1. Celer omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a v mírně osolené vodě povaříme – jen do poloměkka. Necháme vychladnout.
2. Tři vejce uvaříme natvrdo.
3. Vychladlý celer nahrubo nastrouháme, mírně dosolíme, vmícháme do něj dvě třetiny strouhaného sýra, nahrubo rozsekaná vařená vejce a petrželku.
4. Směs dáme do vymazané zapékací mísy a v troubě prohřejeme, pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 1 vejce, posypeme zbytkem strouhaného sýra a dopečeme. Podáváme s bramborem nebo kouskem pečiva.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová