Zelené karbanátky
Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.
Suroviny:
1 brokolice
200-250 g nivy
2 vejce
strouhanka
olej
Postup:
- Brokolici uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
- Vystydlou brokolici nakrájíme, rozdrobíme do ní nivu a vidličkou směs rozmačkáme.
- Do směsi přidáme vejce a trochu strouhanky, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
- Podle potřeby pak strouhanku přidáme nebo rovnou tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a na rozehřátém oleji pomalu smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...