Zelené karbanátky

Něco pro vegetariány – ale chutnat by mohlo všem.

Suroviny:

1 brokolice 

200-250 g nivy 

 2 vejce 

 strouhanka 

 olej 

Postup:

  1. Brokolici uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
  2. Vystydlou brokolici nakrájíme, rozdrobíme do ní nivu a vidličkou směs rozmačkáme.
  3. Do směsi přidáme vejce a trochu strouhanky, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
  4. Podle potřeby pak strouhanku přidáme nebo rovnou tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a na rozehřátém oleji pomalu smažíme po obou stranách. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

zlenice.jpg

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...