Karbanátky s ančovičkou
Neobvyklé, ale příjemně překvapující.
Suroviny:
500 g předního hovězího
4-5 ančoviček – oček
1 vejce
česnek
sůl
pepř
mletá paprika
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
1. Maso umeleme, osolíme, okořeníme paprikou, pepřem a utřeným česnekem, vmícháme vejce a trochu strouhanky a vypracujeme hladkou směs. Se solí opatrně, ančovičky jsou hodně slané.
2. Ančovičky necháme odkapat z oleje, z masové směsi utvoříme placičky, do každé zabalíme ančovičku a znovu vytvarujeme karbanátky. Smažíme v rozehřátém tuku.
3. Podáváme s vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...