Karbanátky s ančovičkou

Neobvyklé, ale příjemně překvapující.

Suroviny:
500 g předního hovězího
4-5 ančoviček – oček
1 vejce
česnek
sůl
pepř
mletá paprika
strouhanka
tuk na smažení

Postup:

1. Maso umeleme, osolíme, okořeníme paprikou, pepřem a utřeným česnekem, vmícháme vejce a trochu strouhanky a vypracujeme hladkou směs. Se solí opatrně, ančovičky jsou hodně slané.

2. Ančovičky necháme odkapat z oleje, z masové směsi utvoříme placičky, do každé zabalíme ančovičku a znovu vytvarujeme karbanátky. Smažíme v rozehřátém tuku.

3. Podáváme s vařeným bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.