Kuřecí karí s hráškem

Karí je směs koření i typ pokrmu.

Ingredience
  • 1 kuřecí prsa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce karí koření
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • sůl
  • 150-200 ml kokosového mléka
  • 1 šálek mraženého hrášku

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády z 1 lžíce oleje, karí koření, citronové a pomerančové šťávy. Necháme asi půlhodinky odležet.
  2. Pak na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Když je maso měkké, přidáme kokosové mléko, na zahuštění vmícháme tahini pastu, rozmícháme, necháme přejít var a v závěru přidáme mražený hrášek. Prohřejeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.