Kuřecí karí s hráškem
Karí je směs koření i typ pokrmu.
Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce karí koření
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sezamové pasty tahini
- sůl
- 150-200 ml kokosového mléka
- 1 šálek mraženého hrášku
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády z 1 lžíce oleje, karí koření, citronové a pomerančové šťávy. Necháme asi půlhodinky odležet.
- Pak na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a dusíme do měkka.
- Když je maso měkké, přidáme kokosové mléko, na zahuštění vmícháme tahini pastu, rozmícháme, necháme přejít var a v závěru přidáme mražený hrášek. Prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.