Kuřecí karí s hráškem
Karí je směs koření i typ pokrmu.
Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce karí koření
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sezamové pasty tahini
- sůl
- 150-200 ml kokosového mléka
- 1 šálek mraženého hrášku
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády z 1 lžíce oleje, karí koření, citronové a pomerančové šťávy. Necháme asi půlhodinky odležet.
- Pak na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a dusíme do měkka.
- Když je maso měkké, přidáme kokosové mléko, na zahuštění vmícháme tahini pastu, rozmícháme, necháme přejít var a v závěru přidáme mražený hrášek. Prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.