Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
Suroviny:
půl sáčku špeclí
1 krabička loupaných rajčat
cibule
česnek
sůl
2 lžíce oleje
strouhaný sýr – eidam nebo gouda
bazalka
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku, loupaná rajčata nakrájíme a podusíme na tomto základu. Podle chuti osolíme.
- Špecle uvaříme podle návodu, naložíme porce na talíř, přidáme rozdušená rajčata, posypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka