Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
Suroviny:
půl sáčku špeclí
1 krabička loupaných rajčat
cibule
česnek
sůl
2 lžíce oleje
strouhaný sýr – eidam nebo gouda
bazalka
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku, loupaná rajčata nakrájíme a podusíme na tomto základu. Podle chuti osolíme.
- Špecle uvaříme podle návodu, naložíme porce na talíř, přidáme rozdušená rajčata, posypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.
Související
-
Kuře na česneku se špeclemi
Špecle to k nám z bavorské kuchyně nemají daleko a těmto „malým vrabcům“ se na českém stole pěkně daří…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.