Špecle s rajčaty a sýrem

Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…

Suroviny:

půl sáčku špeclí

1 krabička loupaných rajčat

cibule

česnek

sůl

2 lžíce oleje

strouhaný sýr – eidam nebo gouda

bazalka

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku, loupaná rajčata nakrájíme a podusíme na tomto základu. Podle chuti osolíme.
  2. Špecle uvaříme podle návodu, naložíme porce na talíř, přidáme rozdušená rajčata, posypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.