Smetanová houbovka s knedlíkem

Houbám se říkalo „maso chudých“.

Ingredience
  • miska hub nebo půl misky sušených hub
  • 2 lžíce tuku (sádlo, máslo, olej)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 200 ml smetany na vaření
  • houskový knedlík

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné nakrájené houby nebo přes noc namočené sušené houby, podlijeme a uvaříme do měkka. Pak osolíme podle chuti.
  2. Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a v závěru zjemníme smetanou, už jen necháme přejít var.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.