Smetanová houbovka s knedlíkem
Houbám se říkalo „maso chudých“.
Ingredience
- miska hub nebo půl misky sušených hub
- 2 lžíce tuku (sádlo, máslo, olej)
- 1 cibule
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 200 ml smetany na vaření
- houskový knedlík
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné nakrájené houby nebo přes noc namočené sušené houby, podlijeme a uvaříme do měkka. Pak osolíme podle chuti.
- Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a v závěru zjemníme smetanou, už jen necháme přejít var.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.