Smetanová zeleninová polévka
Smetana dodá jemnou chuť.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 kedluben (nebo směs podle chuti)
- máslová jíška – asi 2 lžíce
- smetana na vaření – stačí 150-200 ml
- sůl, pažitka
Postup:
- Zeleninu nakrájíme nadrobno, dáme vařit do osolené vody, a když trochu změkne, zavaříme jíšku a necháme ji provařit.
- V závěru přidáme smetanu, necháme přejít var a nakonec zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Související
-
Chlebová polévka rychlá
Má několik výhod – příprava je rychlá, spotřebujete zbytek ztvrdlého chleba a ještě si pochutnáte.
-
Rajská polévka s krutony
Sezóna je v plném proudu, využijte čerstvých rajčat, na konzervy bude dost času v zimě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.