Smetanová zeleninová polévka

Největší audioportál na českém internetu

Žebra pečená na chilli a medu | Foto: restaurace Les Moules

Smetana dodá jemnou chuť.

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 1 kedluben (nebo směs podle chuti)
  • máslová jíška – asi 2 lžíce
  • smetana na vaření – stačí 150-200 ml
  • sůl, pažitka

Postup:

  1. Zeleninu nakrájíme nadrobno, dáme vařit do osolené vody, a když trochu změkne, zavaříme jíšku a necháme ji provařit.
  2. V závěru přidáme smetanu, necháme přejít var a nakonec zdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.