Smetanová zeleninová polévka
Smetana dodá jemnou chuť.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 kedluben (nebo směs podle chuti)
- máslová jíška – asi 2 lžíce
- smetana na vaření – stačí 150-200 ml
- sůl, pažitka
Postup:
- Zeleninu nakrájíme nadrobno, dáme vařit do osolené vody, a když trochu změkne, zavaříme jíšku a necháme ji provařit.
- V závěru přidáme smetanu, necháme přejít var a nakonec zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Související
-
Chlebová polévka rychlá
Má několik výhod – příprava je rychlá, spotřebujete zbytek ztvrdlého chleba a ještě si pochutnáte.
-
Rajská polévka s krutony
Sezóna je v plném proudu, využijte čerstvých rajčat, na konzervy bude dost času v zimě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.