Chlebová polévka rychlá
Má několik výhod – příprava je rychlá, spotřebujete zbytek ztvrdlého chleba a ještě si pochutnáte.
Ingredience
- 4-5 plátků celozrnného toastového chleba
- 1 litr vody
- 1 bujónová kostka
- kmín, případně sůl
- 100-150 ml kysané smetany
- kopr na ozdobu
Postup:
- Chleba rozkrájíme, dáme do vody společně s bujónovou kostkou a trochou kmínu a rozvaříme.
- Metličkou rozšleháme dohladka, vešleháme kysanou smetanu, necháme přejít var, podle chuti ještě dosolíme.
- Na talíři zdobíme čerstvým koprem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.