Chlebová polévka rychlá

Má několik výhod – příprava je rychlá, spotřebujete zbytek ztvrdlého chleba a ještě si pochutnáte.

Ingredience
  • 4-5 plátků celozrnného toastového chleba
  • 1 litr vody
  • 1 bujónová kostka
  • kmín, případně sůl
  • 100-150 ml kysané smetany
  • kopr na ozdobu

Postup:

  1. Chleba rozkrájíme, dáme do vody společně s bujónovou kostkou a trochou kmínu a rozvaříme.
  2. Metličkou rozšleháme dohladka, vešleháme kysanou smetanu, necháme přejít var, podle chuti ještě dosolíme.
  3. Na talíři zdobíme čerstvým koprem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.