Letní zeleninová polévka

Zeleninu kombinujte podle vlastní chuti...

Ingredience
  • 1 mrkev
  • půl kedlubny
  • hrst fazolových lusků
  • 1 vejce
  • sůl nebo bujónová kostka
  • petrželka nebo pažitka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Ve vodě buď osolené, nebo ochucené bujónovou kostkou uvaříme a v závěru vlijeme rozkvedlané vajíčka a prošleháváme vidličkou.
  3. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.