Letní zeleninová polévka
Zeleninu kombinujte podle vlastní chuti...
Ingredience
- 1 mrkev
- půl kedlubny
- hrst fazolových lusků
- 1 vejce
- sůl nebo bujónová kostka
- petrželka nebo pažitka
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Ve vodě buď osolené, nebo ochucené bujónovou kostkou uvaříme a v závěru vlijeme rozkvedlané vajíčka a prošleháváme vidličkou.
- Na talíři zdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.