Červená houbová polévka
Červenou barvu neobstarají houby, ale červená řepa.
Ingredience
- miska hub, ideálně směs
- 1 mrkev
- 1 menší červená řepa
- kousek celeru
- 1 bujónová kostka – slepičí vývar
- 1 lžíce krupičky
- zelená petrželka, případně česnek
Postup:
- Očištěné houby nakrájíme na kousky, zeleninu také nakrájíme.
- Vše dáme vařit do vody s bujónovou kostkou, můžeme přidat bylinky podle vlastní chuti.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme lžíci dětské krupičky, dobře promícháme a dovaříme.
- Na talíři zdobíme petrželkou, můžeme dochutit utřeným česnekem.
Související
-
Rajská polévka s krutony
Sezóna je v plném proudu, využijte čerstvých rajčat, na konzervy bude dost času v zimě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.