Červená houbová polévka
Červenou barvu neobstarají houby, ale červená řepa.
Ingredience
- miska hub, ideálně směs
- 1 mrkev
- 1 menší červená řepa
- kousek celeru
- 1 bujónová kostka – slepičí vývar
- 1 lžíce krupičky
- zelená petrželka, případně česnek
Postup:
- Očištěné houby nakrájíme na kousky, zeleninu také nakrájíme.
- Vše dáme vařit do vody s bujónovou kostkou, můžeme přidat bylinky podle vlastní chuti.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme lžíci dětské krupičky, dobře promícháme a dovaříme.
- Na talíři zdobíme petrželkou, můžeme dochutit utřeným česnekem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.